Sådan indretter du et fedt og praktisk udekøkken

Vi er nok mange, der elsker lange, lune sommeraftener. Vi har en idé til, hvordan du kan få endnu mere ud af de danske sommeraftener. Med et udekøkken kan du flytte madlavningen ud under åben himmel. Det giver både flere udetimer, og har du gæster på besøg, kan I være sammen ude på terrassen eller altanen hele aftenen - også når der skal kokkereres. 

I denne guide giver vi dig en masse inspiration samt tips og tricks til, hvordan du skaber et skønt og praktisk udekøkken. Skab et hyggeligt udekøkken, som hele familien kan få glæde af - uanset om du bor i en lille lejlighed med altan eller har en stor terrasse med god plads. 

Hvorfor have et udekøkken? 

Drømmer du om at kunne stå udenfor i solskin og lave mad til familie og venner? Lune sommeraftener indbyder til en masse udendørs aktiviteter, og madlavningen kan også være én af dem. Med et udekøkken kan alle være en del af samtalen og hyggen udenfor, og det kan være med til at skabe en dejlig og afslappet stemning omkring madlavningen.

Du kan invitere gæster over til spisning og nyde selskabet, selvom der skal laves mad. Det kan også være en hyggelig måde at lave mad sammen på, og måske har børnene også lyst til at være med. Med et udekøkken kan I både hakke, stege og grille udenfor. 

Det behøver ikke at være svært at skabe et fedt udekøkken hjemme hos dig. Med gode praktiske møbler og en lille kreativ sans, kan du nemt skabe de perfekte rammer for et hyggeligt udendørs køkken, hvor familie og venner kan samles.

Skab et udekøkken til dine behov

Du kan skabe et hyggeligt udekøkken uanset, hvor meget plads du har. Der findes nemlig mange forskellige udekøkkener i forskellige størrelser. Du kan helt sikkert finde et udekøkken, som passer perfekt til din altan eller terrasse. 

Det kan være en god idé at tage nogle mål af dit udeområde, inden du køber et udekøkken. På den måde er du sikker på, at der er plads til det. Det nytter nemlig ikke noget, at dit nye udekøkken fylder så meget, så det er snævert med plads, når du skal i gang med madlavningen. 

Du bør også gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilke funktionaliteter du har brug for i dit udekøkken. Er det nok med en bordplade, hvor du kan hakke grøntsager og have en lille grill stående? Eller har du brug for et udekøkken med vask og gasblus tilkoblet? Disse overvejelser har stor betydning for dit valg af udekøkken. 

Det kan også være en god idé at overveje, hvor meget opbevaringsplads du har behov for. Nem adgang til nogle køkken- og grillredskaber er med til at gøre den udendørs madlavning lettilgængelig. Måske du også skal have en lille skraldespand stående til madaffald? Tænk praktiske løsninger, når du skal indrette dit udekøkken.

Populære udekøkkener

6 tips til at indrette dit udekøkken

Der er mange forskellige måder at indrette et udekøkken på. Dit valg af udekøkken afhænger meget af den plads, som du har til rådighed, og hvilke behov du har til dit nye udendørs køkken. Vi har alligevel samlet nogle af vores bedste tips til, hvordan du får det perfekte udekøkken.

  • Et lille og praktisk rullebord kan være en god måde at tage madlavningen med udenfor, hvis du har begrænset plads på din altan. Et rullebord med hylder giver gode opbevaringsmåder, og du kan nemt flytte rundt på det - både ude og inde. 
  • Tænk praktisk og tænk i opbevaring. Det er vigtigt, at det er nemt at lave mad i dit udekøkken. Sørg for at der er plads til de mest brugte redskaber og ingredienser.
  • Vil du kunne lave alt maden udenfor? Hvis du har plads, kan det være fedt at have både en grill og et lille gasblus tilgængeligt i dit udekøkken. Det giver dig uanede muligheder for madlavningen. 
  • Overvej om det skal være muligt at tilslutte vand og/eller el til dit udekøkken. Hvis det er tilfældet, bør du tænke over placeringen af dit udekøkken. 
  • Vælg et udekøkken i et holdbart materiale, som er nemt at vedligeholde. Det er vigtigt, at udekøkkenet er modstandsdygtigt over for vind og vejr. Gå efter materialer som eksempelvis rustfrit stål eller aluminium.  
  • Gør dit udekøkken hyggeligt med krydderurter, små træer og fine kurve og kasser. Sæt dit eget personlige præg på det. Et hyggeligt og indbydende udekøkken giver dig bare endnu mere lyst til at lave maden udenfor. 
     

Der er altså flere ting, som du bør overveje, inden du indretter det perfekte udekøkken. Har du god plads, kan du kombinere forskellige møbler og skabe dit eget unikke udekøkken. På føtex.dk finder du et godt udvalg af udekøkkener i stærke og holdbare materialer. Gå på opdagelse, og bliv inspireret.

Grill og udekøkkener

På føtex.dk finder du alt, som du skal bruge til at rykke madlavningen udenfor. Gå på opdagelse i vores spændende sortiment af udekøkkener, grill og grilltilbehør.