Indret et hyggeligt uderum med alt til terrassen

Om sommeren er terrassen familiens samlingspunkt. De varme dage indbyder til at rykke hyggen udenfor. Derfor er det også vigtigt, at dit uderum er indbydende og hyggeligt, så du har lyst til at bruge tid der.

Det kræver ikke ret meget at pifte terrassen op, og med simple tips og tricks kan du forvandle din terrasse til dit yndlingssted i dit hjem. Vi har samlet alle vores gode råd til indretning af terrassen i denne guide. På føtex.dk finder du selvfølgelig også alt, du behøver for at give din terrasse nyt liv.

6 tips til at indrette en hyggelig terrasse

Vi giver dig 6 simple tips til at indrette et dejligt uderum, som hele familien kan nyde i sommerhalvåret. Slip kreativiteten løs, og udnyt det fulde potentiale af din terrasse. 

1. Udnyt terrassens størrelse

Uanset om du har en stor eller lille terrasse, kan du skabe et dejligt og anvendeligt udeområde. Det handler om at udnytte pladsen på bedst mulig måde.

Har du en stor terrasse, kan det være en fordel at dele terrassen lidt op. Du kan for eksempel indrette et spiseområde, hvor der er plads til at have gæster til middag. I et andet hjørne kan du indrette et hyggeligt loungeområde med et fint loungesæt, hvor du kan nyde vejret med en god bog i hånden eller en lækker iskaffe. 

Har du en mindre terrasse eller altan, kan du stadig lave et hyggeligt uderum, hvor der både er plads til at nyde en middag og slappe af med en bog. Du kan for eksempel vælge et flot cafésæt og skrue op for komforten med et par bløde havehynder til. 

Husk også på, at farver kan have indflydelse på, hvor stor din terrasse eller altan virker. Brug lyse farver for at få dit uderum til at syne større. Vil du have flere tips til indretning af et lille udeområde, kan du læse vores guide om, hvordan du indretter en lille terrasse eller altan

2. Vælg nogle fine havemøbler 

Din terrasse skal selvfølgelig pyntes med nogle flotte havemøbler. Der skal være plads til at kunne sidde, og måske har du også et ønske om at kunne samle venner og familie til grillmad på terrassen. 

Havemøbelsæt fås i mange forskellige materialer og størrelser. Du bør derfor gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilke havemøbler der passer til dine ønsker og behov. Er det eksempelvis vigtigt for dig, at dine havemøbler er nemme at rengøre og vedligeholde? Så kan du gå efter havemøbler i nonwood eller havemøbler i polyrattan. Ønsker du mere inspiration til valg af havemøbler, kan du læse vores guide om, hvordan du vælger de helt rigtige havemøbler.

Populære havemøbelsæt

3. Skab hygge med grønne planter og blomster

Planter og blomster skaber en hyggelig atmosfære både inde og ude. Det er en nem måde at bringe liv og ekstra hygge frem på din terrasse. Indret terrassen med små og store grønne planter, og tilføj blomster i flotte farver. Du kan supplere med fine hængeplanter for at skabe en smuk oase. 

Når du skal vælge planter til terrassen, bør du overveje graden af pleje, samt hvorvidt det er planter, som skal tages ind om vinteren. Nogle planter og blomster kan fint overvintre og blomstrer igen næste forår, men det gælder ikke alle. 

Har du et udekøkken på din terrasse, kan det også være smart at plante dine yndlings krydderurter på terrassen. Skal du bruge krydderurterne til madlavningen indenfor, kan det ligeledes være en god idé at placere dem på terrassen. På den måde er de nemt tilgængelige, når du skal bruge dem. 

4. Forlæng sommeraftenerne med en terrassevarmer 

Det danske sommervejr kan variere meget, og selvom det er varmt om dagen, kan det lynhurtigt blive køligt om aftenen. Det kan være hyggeligt at blive udenfor på terrassen om aftenen, selvom solen langsomt går ned. Placer en terrassevarmer på din terrasse, og forlæng sommeraftenerne på terrassen. 

Terrassevarmere kommer i forskellige former, og du finder et godt udvalg på føtex.dk. Med en terrassevarmer kan I nyde en behagelig temperatur hele døgnet. Du kan også placere nogle udendørstæpper ved dit loungeområde. Det er også med til at give en lun og hyggelig fornemmelse. 

Populære terrassevarmere

5. Hav øje for solens placering 

Måske har du ikke anlagt din terrasse endnu. Måske har du ikke besluttet, hvor dine havemøbler skal placeres. I den forbindelse bør du overveje terrassens placering i forhold til solen. Vil du gerne kunne sidde og nyde aftensolen på terrassen? Så bør din terrasse være vestvendt. Og omvendt, hvis det er en kop kaffe i morgensolen, du længes efter. 

Samtidig bør du være opmærksom på vindretningen. Ofte kommer vinden fra vest, og derfor kan det være en god idé at have noget afskærmning for vinden på terrassen. Du kan plante nogle buske eller opsætte et fint hegn for at tage noget af vinden. 

Du vil nok også gerne have mulighed for at sidde i skygge. Ellers kan det hurtigt blive uudholdeligt at sidde på terrassen, når solen står højest. Find en flot parasol eller en markise, så du har mulighed for at bringe noget skygge til terrassen. 

6. Indret med udendørslamper 

Når mørket falder på, kan det være skønt at kunne fortsætte hyggen udenfor. Med den rette belysning kan du skabe en hyggelig aftenstemning. Udendørslamper kommer i mange udformninger. Du kan blandt andet vælge nogle udendørs væglamper, hvis du har begrænset plads på din terrasse. 

Har du brug for blot en smule lys, kan nogle fine solcellelamper være et godt valg. Det er en energibesparende og innovativ løsning, og det giver hyggeligt lys på terrassen. 

Lyskæder er også en oplagt mulighed til terrassen. Smukke lyskæder giver bare en helt særlig stemning. En kombination af behagelige havemøbler, smukke planter og en fin lyskæde skaber de perfekte rammer for et hyggeligt uderum.

Alt til hus og have

Gå på opdagelse i vores spændende udvalg af alt, du behøver til at indrette en hyggelig terrasse. Er du på udkig efter et nyt havemøbelsæt eller måske en fin parasol? Det kan også være, at du vil pifte terrassen op med flotte planter og træer. Alt sammen finder du på føtex.dk.