Sådan vedligeholder og rengør du dine havemøbler

Havemøbler fås i mange forskellige typer af materialer, hvorfor de også skal vedligeholdes og rengøres forskelligt, hvis du ønsker at nyde godt af dem i mange år.

Ved at bruge den korrekte metode, kan du netop få det optimale ud af dine havemøbler og have glæde af dem i mange år fremover samt bibeholde deres fine udseende. Med et godt overtræk til havemøbler kan du passe ekstra godt på dine havemøbler.

Følg vores guide nedenfor, så du ved præcis, hvordan du skal vedligeholde og rengøre dine havemøbler.

Rengøring af vedligeholdelsesfrie nonwood-havemøbler 

Hos føtex.dk finder du havemøbler i nonwood, som er plastmaterialer, der ligner og føles som træ. Nonwood havemøbler er stort set vedligeholdelsesfrie. Du skal kun vaske dem med vand og mild sæbe, da skuremidler kan ridse overfladen.

Når de ikke bruges om vinteren, anbefales det, at de står et tørt sted eller er dækket til med overtræk. Gå på opdagelse i vores nonwood haveborde og havestole på føtex.dk.
 

Rengøring af havemøbler i glas

Har du havemøbler i glas, kræver disse heller ikke særlig meget vedligeholdelse. Vask dem med vand og sæbe, når det er nødvendigt. Hvis det ønskes, kan du bruge glasrens.

Med tiden kan du risikere at få ridser i din glasbord. Hvis du gerne vil undgå det eller mindske risikoen for ridser, så benyt gerne en blød klud, når du rengører bordet.
 

Rengøring af havemøbler i plast og polyrattan

Vores haveborde og stole i plastik/formstøbt plast samt haveborde i polyrattan er stort set også vedligeholdelsesfrie, dog kan du risikere, at de falmer i farven pga. sollyset.

De skal også blot vaskes med vand og sæbe og gerne dækkes til, når vinteren rammer. Herved bevarer du deres fine udseende.
 

Rengøring af havemøbler i granit

Granit er et yderst holdbart naturmateriale, der kan modstå al slags vejr. Du rengører dine granit havemøbler med vand og stensæbe. Brug ikke almindelige rengøringsmidler, da de indeholder syre og kan skade bordet.

For at vedligeholde den unikke struktur anbefaler vi, at du bruger granitolie eller neutral imprægnering, så du netop bevarer møblets fine udseende.
 

Rengøring af havemøbler i træ

Med havemøbler i træ får du flotte havemøbler med en flot struktur og udseende, men de kræver også meget vedligeholdelse. Du vedligeholder dine træ havemøbler ved at skure dem med rent vand og en relativ stiv børste. Her kan du med fordel iblande lidt trærens, så de kommer til at stå flot.

Efter rengøringen kan du derefter oliere dine træmøbler, hvis de ikke er af teak-træ. Ved teak-havemøbler fraråder vi, at disse får oliebehandling, men derimod blot skal rengøres med mild brun sæbe eller sæbespåner. Hvis det bliver nødvendigt, vil vi anbefale at slibe havemøblerne med fint sandpapir.


Nu er du klar til at vedligeholde dine egne skønne havemøbler, så de kan holde i mange år frem! Har du brug for nye møbler til haven, kan du også udforske vores store udvalg af havemøbelsæt i forskellige materialer her på føtex.dk. Så kan du pryde din have med nogle flotte nye havemøbler.