Solvogne, liggestole & solsenge

Solseng, solvogn eller liggestol - kært barn har mange navne. Med en lækker solseng kan du slappe helt af og nyde sommervarmen. Og når solen ind i mellem gemmer sig bag skyerne, kan du nyde den friske sommerluft i haven med et tæppe og en god bog på solvognen. Find din favorit blandt vores udvalg af liggestole her på siden.

Enliggestol er uundværlig i sommerperioden

Der er ikke meget, der kan slå følelsen af at ligge i en solseng og nyde sommervarmen i haven. Vi vil næsten påstå, at en solseng er helt uundværlig, når sommeren melder sin ankomst. 

Med en lækker solseng eller solvogn kan du komme helt ned i gear og drømme dig lidt væk fra hverdagens pligter. Hvad med at have en blød solvogn stående på terrassen til de solrige dage? Eller måske har du et dejligt sted med skygge i haven, hvor der er perfekt til at ligge og læse en bog i en solseng? 

På føtex.dk finder du altid et stort udvalg af behagelige solvogne, som let kan reguleres og flyttes efter behov. Du finder også moderne solsenge uden hjul samt dobbelt solsenge med plads til flere.

Hvilken solvogn skal du vælge?

Først og fremmest er spørgsmålet om solseng eller solvogn? Og hvad er egentlig forskellen? Generelt er en solvogn udstyret med to hjul, så den er nem at flytte rundt på. En solseng ben uden hjul.

Har du behov for at kunne flytte din liggestol rundt på terrassen, alt efter hvor solen står på dagen? Så kan det være en god idé at vælge en solvogn med hjul. 

En solseng eller en solvogn skal være lig med komfort. Du skal ligge godt og behageligt. Derfor er det vigtigt, at du vælger en god hynde til din solseng. Nogle af vores solsenge og solvogne kommer med tilhørende hynde. 

Vil du højne komforten endnu mere? Så kan det være, at du skal gå efter en solvogn med armlæn. Så er du sikret den maksimale komfort uanset om du vil sidde eller ligge. På føtex.dk finder du både solvogne med og uden armlæn. 

Valg af materiale 

Når du skal vælge en ny solseng, kan du også gøre dig nogle overvejelser omkring materialet. På føtex.dk finder du både solsenge og solvogne i forskellige materialer. Vi har blandt andet:

  • Solvogne i træ 
  • Solvogne i polyrattan 
  • Solvogne i plast
     

En solseng i træ har et smukt og æstetisk udtryk. De vejer dog en smule mere end eksempelvis en solseng i plast eller aluminium. Derfor kan det være en fordel at vælge en solvogn i træ med hjul. Havemøbler i træ kræver også noget vedligeholdelse, som du skal være opmærksom på.

Ønsker du solvogne, der kræver minimal eller ingen vedligeholdelse? Så kan en solvogn eller solseng i polyrattan være et godt valg. 

Vedligeholdelse af din nye solvogn

En solvogn er nok mest i brug, når solen skinner, og luften er lun. Derfor kan det være smart at tage dine solvogne ind i vinterhalvåret, når de alligevel ikke er i brug. På den måde sikrer du også, at de fremstår flotte i mange år. 

Vælger du en solvogn i træ, er det vigtigt, at du tager den ind om vinteren, hvis du vil bevare det flotte og varme udtryk. 

Solvogne i polyrattan og aluminium kræver nærmest ingen vedligeholdelse og kan godt stå udenfor året rundt. Du passer dog altid bedst på dine havemøbler ved at tage dem ind om vinteren. Desuden kan det være en god idé at tage havehynderne ind, når vejret er dårligt. Du kan eventuelt opbevare dem i en hyndeboks

Køb solvogne, solsenge og liggestole på føtex.dk

På føtex.dk finder du et spændende udvalg af flotte solsenge, solvogne og liggestole i forskellige materialer. Vi har både almindelige solsenge med plads til én person og dobbelt solsenge til to. Foretrækker du at slappe af i skyggen? Så kan du vælge en solvogn med skygge eller supplere din solseng med en fin parasol eller markise

Mangler du andet til haven eller terrassen? På føtex.dk finder du alt det, som du skal bruge til at indrette et hyggeligt udeområde. Hvad med at have matchede loungemøbler og solvogne? Gå på opdagelse i vores store udvalg af havemøbler og alt til haven

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til solsenge