Få pakkelisten til din rejse her

Når du skal på ferie, er der nogle vigtige gøremål, du skal huske. Vi har samlet en huskeliste til din rejse, så du ikke glemmer noget. Der er nemlig en række ting, som skal være på plads, inden du kan sætte dig ombord på flyet. Læs med her, og kryds listen af efterhånden, som du har fundet ting frem eller fået styr på gøremål.

 

Praktiske gøremål og huskeliste inden din rejse

Hos føtex.dk har vi lavet en huskeliste over praktiske gøremål inden din rejse. Det er vigtigt, at du får styr på følgende:

  • Rejseforsikring 
  • Pas 
  • Penge, kontanter og kort 
  • Alarmsystem og aflåsning af døre og vinduer
  • Post ikke på sociale medier
  • Tøm køleskabet

En af de vigtigste gøremål, når du skal ud og rejse, er at have din rejseforsikring i orden. Det er vigtigt at have styr på kontaktnummer samt policenummer, hvis det skulle blive nødvendigt. Hvis du har det lille kort med oplysninger på, kan du med fordel printe det ud og pakke med i din håndbagage, så du altid har det ved hånden. 

Næste gøremål er dit pas og pung. Selvfølgelig skal du have dit pas med, når du rejser til udlandet, men vær også opmærksom på, om det er udløbet eller snart udløber. Nogle destinationer kræver nemlig, at dit pas er gyldigt seks måneder, efter du er kommet hjem fra ferie igen. 

Sørg også for at have de rigtige kort med i din pung, så du ikke står uden penge. Hæver du penge inden ferien, er det en god ide at pakke dem i din håndbagagen og ikke i din indtjekket bagage. På den måde vil du altid have penge i tilfælde af dit kuffert bliver væk i lufthavnen eller lignende.

Inden du forlader dit hjem, skal du dobbelttjekke, at alle vinduer og døre er lukket og låst af. Har du et alarmsystem, skal du også tjekke, at det fungerer, som det skal. På den måde gør du alt i din magt for at sikre dit hjem. 

Selvom mange gerne vil lægge billeder op eller skrive på sociale medier af, at de er på ferie, så frarådes dette. Flere forsikringsselskaber er blevet strenge på det område, da du netop afslører med, at dit hjem står tomt i et periode. Derfor skal du undgå at signalere, at du er taget på ferie. 

Sidste praktiske gøremål er at sørge for at tømme dit køleskab og skraldespand. Det vil ikke være sjovt at komme hjem til et køleskab med for gammelt mad eller andet. Derfor bør du tømme dit køleskab for madvarer, der udløber, mens du er på ferie. Når du kommer hjem for ferie, kan du passende køre forbi føtex og handle ind.

 

Pakkeliste til din ferie 

Når du skal pakke til ferie, er der nogle handlinger, som vil gå igen uafhængigt af, hvilken type ferie du skal på. Det er en god ide at tjekke vejrudsigt på din feriedestination, så du ved, om du skal huske regnjakken. Generelt vil det være en god ide at pakke til alt slags vejr, så du ikke vil mangle noget på din ferie og slipper for at gå ud og købe. 

Skal du på ferie sydpå, skal du selvfølgelig huske badetøj, håndklæde til poolen og stranden samt masser af solcreme. En anden ting, som vil være relevant, er sko til at bade med i havet i tilfælde af skarpe sten eller lignende. Glem heller ikke solbriller og eventuelt en kasket eller hat. 

Sidste råd er ikke at overpakke din kuffert, så du risikerer at skulle betale ekstra i lufthavnen. På din destination kan du nemlig købe mange fornødenheder, så du hverken skal tage dem med derned eller hjem igen. På den måde kan du gøre plads til andet vigtigt i din kuffert. Tjek derfor også rejsebureauet eller flyselskabets regler i forhold til, hvor meget din kuffert må veje samt din håndbagage. 

Mangler du noget til ferie såsom en ny kuffert, solcreme eller andet, så finder du det hos føtex.dk. Vi står klar til at sende dig godt på ferie.