Alt hvad du bør vide om isterningemaskiner

Er du træt af isterningeposer og lang ventetid? Og ønsker du en god løsning på, hvordan du kan servere kolde drinks for dine gæster til sommerens festlige begivenheder?

En isterningemaskine sørger for, at du altid kan have kolde drikke lige ved hånden, lige når du ønsker det. Den smarte maskine kan hurtigt blive din gode ven og vise sig at være en god investering, hvis du bare elsker drinks og kolde drikke generelt, eller hvis du kunne tænke dig at slippe for unødige isterningeposer.

Med en isterningemaskine vil du altid kunne lave isterninger på få minutter, så længe du påfører maskinen vand. Du løber derfor aldrig tør for isterninger, når du har en isterningemaskine.

Er du på udkig efter en isterningemaskine, så læs med i denne lille guide og bliv klogere på, hvad du kan bruge en isterningemaskine til, hvordan den virker og hvilke fordele, den har.
 

Isterningemaskiner

Nedkøl dine drikkevarer med en isterningemaskine

En isterningemaskine kan hurtigt blive uundværlig, hvis du har en forkærlighed for kolde drinks. Isterningemaskinen er utrolig effektiv til at lave isterninger, som navnet angiver, og kan klare at lave en masse isterninger på kort tid.

Er du derfor én, der nyder at kunne tage et iskoldt glas vand, lige når det passer dig, eller skal dine gæster selv kunne bestemme temperaturen på deres drikke, er en isterningemaskine det rene luksus at have i hjemmet. Og selvom isterningemaskinen er god til at nedkøle drikkevarer, kan isterningerne også bruges til mange andre formål såsom at give din krop en kølig oplevelse på varme sommerdage eller nedkøle råvarer såsom friskfanget fisk.

De fleste isterningemaskiner er transportable grundet deres mindre størrelser og kompakthed. Du har derfor god mulighed for at flytte rundt på din isterningemaskine, have plads til den i køkkenskabene eller låne den ud til nære venner.
 

Kølige drinks med isterninger

Mangler du inspiration til gode, kolde drinks? Så finder du på føtex.dk lækre drinksopskrifter til enhver begivenhed.

Sådan virker isterningemaskinen

Isterningemaskinerne indeholder både elmotor, køle- og varmeelementer samt en vandtank, hvis ikke maskinen endda kan kobles direkte til vandhanen.

Isterninger bliver på en isterningemaskine lavet ved, at vandet omgiver kølestængerne, og deraf afkøles vandet indefra ved hjælp fra elmotoren. Du får dermed flotte og klare isterninger grundet denne metode, og når maskinen er klar, sikrer varmeelementerne, at isterningerne bliver løsnet, så de er klar til at blive brugt.


Hvor hurtigt kan isterningemaskinen lave isterninger?

Det er forskelligt, afhængigt af hvilken isterningemaskine, du vælger, hvor hurtigt det går inden isterningerne er klar. Mange maskiner har mulighed for at lave isterninger i forskellige størrelser, hvor størrelsen og mængden her har betydning for tiden, det tager at lave isterningerne.

Isterningerne kan laves på bare få minutter og optil 1 time eller længere, hvis du ønsker meget store mængder. Ønsker du at vide mere om den enkelte isterningemaskines tilberedningstid af isterninger, anbefales det, at du læser mere under hvert produkt.
 

7 fordele ved en isterningemaskine

Som du kan læse, har isterningemaskinen mange fordele. De lyder b.la. på:

  1. Du vil aldrig løbe tør for isterninger igen
  2. Du slipper for isterningeposer, der fylder i fryseren
  3. Isterningerne er klar på kun få minutter
  4. Maskinerne er kompakte og transportable
  5. Slut med lang ventetid for kolde drikke
  6. Du slipper for at købe færdiglavede isterninger eller lave dem selv
  7. Spar på mængden af plastik i form af engangs isterningeposer.

     

Sådan rengør og vedligeholder du din isterningemaskine

En isterningemaskine skal rengøres og afkalkes med jævne mellemrum, for at der ikke dannes bakterier og andet skidt indvendigt. Inden brug er det vigtigt, at du gør maskinen rent, fordi der kan sidde skidt fra produktionen, der kan ende i dine iskolde drikke. Generelt er det dog også en god idé at skifte vandtanken en gang om dagen, og derudover anbefales det at tørre tanken af med en våd klud hver gang efter brug.

God hygiejne er vigtigt ved samtlige køkkenapparater, og afkalkning er oftest også en nødvendighed, hvis du gerne vil have din maskine til at holde i mange år. Du bør derfor altid læse dit produkts vejledning om rengøring inden brug, hvor du oftest også kan læse mere om, hvilke rengøringsmidler du kan anvende – dette kan f.eks. være afkalkningsprodukter.
 

Udforsk føtex sortiment af køkkenmaskiner

Ikke overraskende kan isterningemaskinen være en kærkommen ven på lune sommerdage eller til festen, hvor gæsterne skal have mulighed for at få serveret kolde drinks. Det er dog langtfra det eneste, isterningemaskinen kan hjælpe med, da de kubeformede terninger blandt andet også er brugbare til at lave hjemmelavet is med eller holde diverse råvarer kolde.

Hvad enten du mangler en ny ismaskine eller har brug for andet udstyr til dit køkken, kan du kigge nærmere ind i vores sortiment af køkkenapparater eller udforske vores mange brands. Hos føtex finder du blandt andet isterningemaskiner fra Salling Groups eget mærke og Køkkenchef. Bliv festens bedste bartender eller hjemmets næste fantastiske kok med det rette udstyr, som du kan finde lige her på føtex.dk.