Værd at vide om mini popcornmaskiner

Elsker du også at snacke en skål popcorn? Eller vil du gerne gøre havefesten, børnefødselsdagen eller klassefesten lidt sjovere? Så bør du overveje at investere i en popcornmaskine fra føtex.dk.

Popcornmaskinen har eksisteret siden 1885, og er sidenhen blevet bemærket i både cirkus- og i tivoli-sammenhænge, på kræmmermarkeder og til byfester, hvor du måske også selv har lagt mærke til den. Maskinen kan associeres med mange gode ting, og i dag har du faktisk ikke kun mulighed for at se popcornmaskinen i bybilledet længere – du kan også købe din helt egen mini popcornmaskine hjem til din bolig.

En mini popcornmaskine er en ideel gimmick, hvis du gerne vil gøre noget ud af dine festlige begivenheder ude som hjemme. Maskinen er for dig, som virkelig elsker popcorn, og som ønsker at lave ligeså gode eller endnu bedre popcorn end biografens.

Smagsoplevelsen du får ved en rigtig popcornmaskine er en anden end mikrobølgeovnens eller de færdigpoppede poser nede fra supermarkedet. Med en popcornmaskine er du sikker på at kunne poppe popcornene helt perfekt næsten hver gang, så du og din familie altid kan nyde smagfulde popcorn til din film- eller hyggeaften eller på festlige dage.

I denne guide kan du læse mere om popcornmaskinen og blive klogere på dens fordele, samt hvordan du vedligeholder den.

Popcornmaskiner

Opskrift på popcorn med en popcornmaskine

Når du skal lave popcorn på en popcornmaskine, skal du bruge få ingredienser. Du kan bruge følgende dosering til 1 skål popcorn:

 • 2 spsk. kokosolie eller smør
 • 1 dl majskerner
 • Salt efter behov.
   

Start maskinen og vent 5 minutter til popcornmaskinen er blevet varm. Derefter kan du tilsætte olien og tilføje majskernerne efterfølgende. Vi anbefaler, at du bruger kokosolie som fedtstof, da denne type olie kan klare meget høje temperaturer og samtidig giver god smag til dine popcorn.
 

Sådan laver du popcorn i en popcornmaskine

Du får med stor sandsynlighed ikke brug for andet end salt og gode majskerner, når du skal poppe dine popcorn ved hjælp af en varmluft-popcornmaskine. Med moderne varmluftteknologi kan du lave popcorn uden at gå på kompromis med en autentisk smag.

Er du dog glad for, at popcornene smager lidt af fedtstof, tillader nogle popcornmaskiner også, typisk de større modeller, at du kan tilføje smør og olie.

En mini popcornmaskine laver popcorn på blot 2 minutter, hvilket er hurtigere end en gryde på et komfur. Dog er tilberedningstiden af popcornene den samme, som en mikrobølgeovn kan lave dem. Alt efter hvilken mængde, du har brug for, kan popcornmaskinen godt bruge længere tid på at lave popcornene. En mini popcornmaskine har forholdsvis stor kapacitet, og derfor kan maskinen være fordelagtig at investere i, hvis du skal lave popcorn til mange mennesker ad gangen.
 

Hvor mange kalorier er der i en pose popcorn?

En skål med 100 g popcorn indeholder ca. 450 kalorier inklusiv fedtstof. Du kan derfor spare lidt kalorier, hvis du laver popcorn i en mini popcornmaskine med ny varmeteknologi, og samtidig sørger for lav dosering af fedtstof.

3 metoder at lave lækre, hjemmelavede popcorn på

Er du i tvivl om, hvilken metode du skal anvende? Sammenlign mulighederne for at lave popcorn vores anden guide og find din foretrukne metode.

Sådan rengør du en popcornmaskine

Afhængig af størrelsen på din popcornmaskine, kan det være forskelligt, hvordan de er at vedligeholde. Rengøring af en lille popcornmaskine er oftest nemmere, da disse er mindre af størrelse, og nogle af de mindre modeller heller ikke kræver fedtstof. Deraf kræver en større popcornmaskine også mere vedligehold og skal rengøres oftere, mens den også typisk vil kræve mere strøm og på den måde kan være dyrere i drift.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du rengør din popcornmaskine, vil vi altid anbefale, at du læser brugsanvisningen, der medfølger maskinen. Det kan nemlig være forskelligt fra maskine til maskine, hvordan den skal vedligeholdes og rengøres.

 

4 fordele ved popcornmaskinen

 1. Gør det muligt at lave friske popcorn på få minutter
 2. Pop popcorn, der (måske) er bedre end biografens
 3. Slip bekymringerne for brændte fusere og få popcornene tilberedt perfekt hver gang
 4. Bestem selv mængden af salt og fedtstof i dine popcorn.
   

Lav friske popcorn med en popcornmaskine fra føtex.dk 

Hvis du ønsker at forkæle børnene og familien med friske, sprøde popcorn eller lave de perfekte snacks til festen, så er popcornmaskinen et sikkert hit. En popcornmaskine er nem at anvende og popper dine popcorn til perfektion, hvis den anvendes rigtigt – du kan derfor glemme alt om brændte popcorn i mikrobølgeovnen.

Popcornmaskinen har et smart look udadtil, og kan snildt stå fremme, så børnene kan følge med i den poppende proces med store øjne. Vil du gerne kunne lave lækre popcorn, når du har lyst, kan du tage et nærmere kig på vores udvalg af popcornmaskiner eller andre køkkenapparater til dit køkken på føtex.dk.