3 metoder at lave lækre, hjemmelavede popcorn på

Få styr på hvordan du kan lave popcorn i gryde, mikrobølgeovn samt popcornmaskine

Vil du gerne finde din foretrukne metode til at lave hjemmelavede popcorn? Så skal du læse med her.
Vi har lavet en lille guide til dig, så du kan finde ud af, om du fremover vil benytte dig af gryden, mikrobølgeovnen eller popcornmaskinen, når dine popcorn skal poppes til filmaftenen.

Vi vil guide dig igennem, hvordan du laver popcorn med hver og én af metoderne, og derudover komme ind på fordele og ulemper, så du kan vælge den metode, du synes bedst om.
 

Sådan laver du popcorn med en mini popcornmaskine

En mini popcornmaskine kan lave store mængder popcorn meget hurtigt. Popcornmaskinen giver en god karnivalstemning, og derudover er resultatet altid det samme, når maskinen anvendes rigtigt.

Når du skal lave popcorn på en popcornmaskine, skal du starte med at opvarme maskinen i ca. 5 minutter, hvorefter du kan tilføje lidt olie eller smør til gryden. Her kan du selv dosere, hvor meget fedtstof du ønsker, der skal på dine popcorn. Når olien er godt varm, tilføjes majskernerne lidt ad gangen – og særligt når du skal lave store mængder. På den måde er du sikker på, at de alle popcornene vil blive poppet korrekt.

Blot få minutter senere du har puttet majskernerne i maskinen, vil du have lækre popcorn, klar til at servere. Du kan få opskriften på popcorn i maskine i vores anden guide og blive klogere på popcornmaskinens fordele og egenskaber.

 

Fordele ved en popcornmaskine
 

  1. Du kan lave popcorn med en autentisk smag
  2. Du kan lave store mængder popcorn ad gangen
  3. Du får mulighed for selv at bestemme mængden af salt og fedtstof.

     

Ulemper ved en popcornmaskine
 

  1. En popcornmaskine skal rengøres hver gang efter brug
  2. Du skal have flere ingredienser hjemme for at bruge popcornmaskinen
  3. Popcornmaskinen kan fylde i skabet.

Popcornmaskiner

Invester i en mini popcornmaskine

Overvejer du at investere i en mini popcornmaskine? Læs mere om, hvordan den virker, hvilke fordele den har samt hvordan du vedligeholder den.

Brug mikrobølgeovnen til at lave dine popcorn

At lave popcorn i mikrobølgeovnen er måske den mest kendte metode at lave popcorn på. Når du skal lave hjemmelavede popcorn i mikrobølgeovnen kan du blot gå ned i din nærmeste føtex og købe popcorn i poser, der er lavet til formålet. Derefter kan du pille plastikken af dem og komme dem i mikroovnen.

Efter 2-3 minutter med maksimal varme vil dine popcorn være klar til at spise. Undgå brændte popcorn ved at tage dem ud, når der ikke er flere popcorn, der popper. Gerne 3 sekunder efter at den sidste majskerne er poppet.

 

3 fordele ved at bruge mikrobølgeovnen
 

  1. Popcornene tager 2-3 minutter at lave
  2. De er en billig løsning til lækre snacks
  3. Det er nemt at købe popcornposer i alle supermarkeder.

     

3 ulemper ved at bruge mikrobølgeovnen
 

  1. Det er forholdsvist nemt at brænde popcornene på
  2. Du kan ikke selv bestemme mængden af fedtstof og salt
  3. Du skal altid lave en hel pose ad gangen.

Lav hjemmelavede popcorn i en gryde

Popcorn i gryde er en nem metode at lave popcorn på, og det er samtidigt også billigt. Det du skal bruge for at lave popcorn i en gryde er:

  • 2 spsk. kokosolie eller smør
  • 1 dl majskerner
  • Salt efter behov.


Ovenstående svarer til 1 skål popcorn, og du doserer blot fedtstoffet efter behov. Put dog altid lidt fedtstof til popcornene, når du laver dem i en gryde – ellers er der en reel chance for, at de brænder på.

Når du laver popcorn i en gryde, kan du blot tilføje fedtstof og majskerner på samme tid for bagefter at sætte låg på gryden. Tænd op for gryden ved en mellemhøj varme, og vent derefter på, at de første majskerner begynder at poppe. Ryst derefter gryden jævnligt, så popcornene ikke brænder på, og wupti – popcorn, der er klar til at blive spist!

 

3 fordele ved at lave popcorn i en gryde
 

  • Du kan selv bestemme mængden af fedtstof
  • Du kan lave den mængde popcorn, du har behov for
  • Du vil få smagfulde popcorn uden tilsætningsstoffer.

     

3 ulemper ved at lave popcorn i en gryde
 

  • Du kan nemt komme til at brænde popcornene på
  • Du skal have flere ingredienser hjemme for at lave popcornene
  • Der vil være lidt opvask efter du har lavet popcornene.


Hvilken popcorn metode skal jeg så vælge?

Alt efter behov kan du vælge den metode, du synes bedst om. Ønsker du blot at få lavet dine popcorn hurtigst muligt og tænker måske ikke så meget over kalorier? Så kan det være en god idé at lave dem i den traditionelle mikrobølgeovn.

Går du derimod meget op i kalorieindhold og fedtstoffer, kan du overveje at lave dem i en gryde eller i en mini popcornmaskine. Har du derudover et ønske om at lave en større mængde popcorn ad gangen med en autentisk og god smag, så bør du overveje at investere i en mini popcornmaskine. Popcornmaskinen vil desuden fungere som en sjov gimmick til fester, og kan gøre det at lave popcorn mere festligt, når større arrangementer skal holdes.

Det er altså op til dig og hvad du vægter, når du skal vælge metode. Står du og mangler ingredienser eller køkkenudstyr til at kunne lave popcorn, kan du tage et kig i din nærmeste føtex eller blot købe dit udstyr lige her på føtex.dk.