Lav din egen softice med en softice maskine til hjemmebrug

Måske mindes du tiden som barn med softice ned af hagen, hvor beskidte sko klistrede til gulvet inde i vaffelhuset. Eller måske har softicen altid været en del af dine somre med sand under fødderne, som du nyder hver en bid af?

Uanset hvad du forbinder den cremede is med, er det næsten svært ikke at elske softicen. Softicen er et hit for næsten alle børn (og voksne), og kan nydes som lækker dessert eller blot spises i store mængder.

For ikke længe siden, var det kun muligt at få en lækker softice igennem en isbutik eller det lokale vaffelbageri, men går du med tankerne om at kunne nyde softicen noget oftere, er det nu faktisk blevet muligt – i eget hjem.

Med en softice maskine til hjemmebrug har du mulighed for at lave softice i alverdens varianter og skabe din egen favorit. Læs mere om softice maskinen og dens funktioner i denne guide og bliv klogere på, om softice maskinen skal være det næste storhit hjemme hos dig.

Ismaskiner

Se vores udvalg af  ismaskiner og lav dine egne is-varianter. Med en softice maskine i hjemmet har du altid muligheden for at lave lækre desserter.

Opskrift på softicemix

For at kunne lave en velsmagende, hjemmelavet softice, skal du først have lavet din softicemix. Du kan bruge følgende ingredienser og piske dem sammen:

 • Sukker
 • Mælk
 • Konverteringspulver
 • Fløde
 • Vanilje
   

Vi anbefaler, at du anvender brugsanvisningen på din softice maskine for dosering af mængden af din softicemix.

Sådan laver du softice med softice maskinen

Softice maskinen begynder at lave softice med det samme, du hælder din blandede softicemix i, og så kan du faktisk lade maskinen gøre resten af arbejdet. Maskinens indbyggede kompressor vil køle softicemixen ned og give det luft, så den cremede konsistens dannes, der samtidig giver softicen den luftige karakter.

Når du hælder din softicemix i, er det vigtigt, at din maskine er tændt, så den med det samme kan begynde at køle ned. Afhængig af mængden af softice, du ønsker, kan en softice maskine omdanne din softicemix til softice fra 10-20 minutter, klar til at nyde eller servere for gæster.
 

5 fede fordele ved softice maskinen

En softice maskine har flere fordele, du kan nyde godt af:

 1. Lav iskolde softice på bare 30 minutter (første portion omkring 40 min)
 2. Bland selv smagene og skab din egen favorit
 3. Pynt med krymmel, chokolade, chokoladeknapper eller den topping, du elsker
 4. Slip for den lange kø i iskiosken
 5. Maskinen fungerer som en god gimmick til fester

   

Sådan rengør du din softice maskine 

Softice maskinen er nødvendig at rengøre for bakterier og andet skidt ligesom mange andre køkkenapparater, så der blandt andet ikke dannes grimme lugte. Måden man gør en softice maskine rent på, er ved at tømme maskinen for softicemix og dernæst rense med varmt, rindende vand efter anvendelse.

Maskinen er ren, når der kommer klart vand ud gennem maskinen, og der kan med forbehold anvendes sæbe og desinficerende middel efter brugeranvisningerne. Nogle maskiner vil have et rengøringsprogram, hvor maskinen kan klare det meste af rengøringen selv.

Vi anbefaler, at du altid læser på produktets vejledning om rengøring, inden det tages i brug. Afhængig af hvilken maskine, du vælger, kan rensningsprocessen nemlig være forskellig.
 

Lav hjemmelavet softice med føtex.dk

Som du kan læse, er softice maskinen en luksus, mange i hjemmet kan vise sig at blive glade for. Både for familiemedlemmer, venner og børnenes kammerater kan softice maskinen blive fantastisk populær, hvor det er muligt at give isene sit eget præg – eksempelvis med hjemmelavet vafler til drysset med eget topping.

Uanset om du selv er til softice eller ej, vil denne maskine med stor sandsynlighed hitte i dit hjem. Er du dog knap så begejstret for de cremede konsistenser, kan du også gå på udkig i føtex’ sortiment af køkkenudstyr og finde andre køkkenapparater samt læse vores tilhørende guides.

FAQ - ofte stillede spørgsmål om softice maskiner