Når du skal indrette entréen

Entréen er det første rum, som du og dine gæster træder ind i. Her - uanset størrelse og stil - skal rummet både være indbydende, vise sig fra sin bedste side og samtidig være funktionel.

Derfor er det vigtigt at indrette entreen med løsninger, der både ser godt ud og fungerer optimalt. Læs derfor føtex’ guide til indretning af entreen, og bliv inspireret til, hvordan rummet bedst kan lede ind til resten af din bolig. 

Skab den rigtige stemning i entréen

Er din entre blot et gangareal, eller er der tværtimod masser af plads til leg? Uanset om du har mange kvadratmeter til rådighed eller ej, så kan du skabe den perfekte velkomst, der passer til netop din stil med blot enkelte løsninger.

Først og fremmest er det vigtigt at tage stilling til stemningen. Skal entréen have styr på sagerne, være æstetisk indbydende eller tilbyde siddeplads efter dagens strabadser? Med lyse garderobe- eller skoskabe kan du åbne op til resten af hjemme og gøre, at rummet virker større. Og er pladsen trang? Så kan du installere hattehylder og knagerækker, der kan løfte entreens mange beklædningsgenstande, så de ikke fylder på gulvarealet.

Den rette entrébelysning

Med det rigtige belysning kan du skabe den helt rigtige velkomst. Faktisk kan lys have lige så stor betydning for trivslen og følelsen i et rum som både farver og møblering. Blandt andet kan dekorative loftslamper og lys på væggene reflektere 90 procent af lyset fra rummets overflader - og det gør, at du bedre kan finde alt fra små nøgler til det rigtige overtøj.

Med spots kan du også skabe lyskilder, der peger i forskellige retninger. Det giver et mere levende lys og en god atmosfære at træde ind i. Og skal spottet ikke virke alt for kraftigt? Så kan du placere lamperne med en meters mellemrum, så din entré både er praktisk men også byder velkommen på flotteste vis.

Rød tråd fra entré til resten af boligen

Er du til sprælske farver, mange hvide overflader eller praktiske løsninger? Ved at skabe en entré, der er i tråd med resten af din indretningsstil, kan du gøre din personlighed klar fra første møde med boligen. Blandt andet kan du bruge de samme materialer, som spisetuens stole, genanvende nogle af børnenes favoritdetaljer som farver eller mønstre eller lade tekstilerne fra køkkenet eller soveværelset gå igen. 

Har du brug for mere indretningsinspiration?

Vi har samlet alle vores guides indenfor boliginspiration på én side, så du hurtigt kan blive opdateret på de nyeste indretningsløsninger.