Vælg den rigtige cykellås

Når du skal vælge en ny cykellås til din cykel, er det vigtigste, at du vælger en, der passer til din cykel. Men hvordan gør man så det? Det kan du blive meget klogere på i guiden her. 

Der findes forskellige typer af cykellåse, hvor de mest almindelige er kliklåse med bøjle, ringlås der passer til hullet i stellet, en ringlås med ekstra kæde, en foldelås med beslag til cyklen og en almindelig kædelås. 

Den største forskel er, at nogle låse låser cyklen, mens andre låser cyklen fast til noget.

Sådan monterer du din cykellås

Når du skal montere din lås, skal du låse den inden, så du er sikker på, at den rent faktisk kan låse din cykel, når den sidder fast. Sørg for at smøre den med enten olie eller fedt - det er nok olie, de fleste ligger inde med. 

Om det er en kliklås eller ringlås, så er det bare at sætte den om hjulet, låse den og skrue den fast. Så ved du, at den sidder, som den skal, og din cykel kan stå i sikkerhed.

Tjek også, om låsen sidder lige og ikke sidder i vejen for skærme eller bagagebærer, hvis du ønsker at montere det senere hen. 

 

Eksterne cykellåse 

Til eksterne låse som foldelåse kan du montere en holder, hvor drikkedunkholderen kan sidde. På den måde skal du ikke transportere din lås i tasken eller lommen, og du har den altid med dig, selvom den ikke er en del af din cykel. 

En foldelås er smart, da den er diskret uden at være i brug, og så er den driftsikker, da du kan låse din cykel fast til lygtepæle og andet. Den skal svejses over, hvis din cykel skal stjæles, og det er der nok ikke mange cykeltyve, der kaster sig ud i.