Lær at montere forhjul med rullebremser på cyklen

Du kan nemt selv montere og afmontere et forhjul med rullebremser på din cykel. Vi har lavet en hurtig guide til, hvordan du gør, og du kan læse den lige herunder på føtex.dk, samt se proceduren i vores korte videoguide.

Sådan monterer du forhjul med rullebremser

Når du monterer dit forhjul, skal du finde en lille arm på hjulet, og den skal du føre op i forgaflen på stellet. Når du har gjort det, er det let at skrue møtrikken stramt, så hjulet sidder fast og helt lige i forgaflen.

Dernæst tager du det lille kabel, der hænger låst fra stellet, og sætter fast under armen, som du har ført op til stellet. Kablet skal sidde i en lille holder. 

Når du har gjort det, er du færdig.

Din guide: Skift dæk og slange på din cykel

Det kan sommetider være nødvendigt at skifte dæk eller slange på din cykel. Vi har lavet en guide til, hvordan du skifter enten dæk eller slange på din cykel.

Og sådan afmonterer du forhjul med rullebremser

Hvis du skal afmontere forhjulet - for f.eks. at skifte slange eller dæk - er der godt nyt: Det er nærmest endnu nemmere at afmontere hjulet, end det er at montere det!

Du skal bare skrue skruen, der holder kablet ved forgaflen løs, og klikke skruen ud af holderen - så hænger kablet løst.

Dernæst skruer du møtrikken i midten af hjulet af, og let som en leg kan du afmontere forhjulet og skifte din slange eller dit dæk.

Indhold i videoguiden:
00:00 - 01:07: Montering af forhjul med rullebremser
01:08 - 01:52: Afmontering af forhjul

Find det bedste cykeludstyr på føtex.dk

Med en toptunet cykel er du nødt til at have det rigtige cykeludstyr! Det er bl.a. vigtigt med solide cykelhjelme når familien er på farten. Cykellygter og cykellåse er ligeledes relevante for at højne sikkerheden. Du kan finde det hele her hos føtex.dk.