Sådan monterer du cykelskærme på din cykel

Det danske vejr byder altid på lidt af hvert. Det kan både betyde cykeltur i regn, i sne eller generelt vådt føre. Har du ikke en cykelskærm, kan du derfor ofte se frem til beskidt tøj og snavsede sko. Se her en professionel cykelsmed montere skærme på en citybike, og bliv afskærmet for snavs og skidt med føtex.dk.

Et skærmsæt på en citybike sidder øverst på dine hjul og dækker halvdelen af dækkene, både for og bag. De er især praktiske, når det for eksempel regner, og du gerne vil undgå beskidte bukser. Ligeledes vil en bagskærm være himmelsk for dem, der cykler bag ved dig. Så ender mudder og snavs nemlig ikke i deres ansigter.

Sådan monterer du skærmsæt på en citybike

Om det regner eller ej, kan du opleve mange fordele ved montering af cykelskærme. Der er dog forskellige måder at montere cykelskærme på. For en god og sikker montering af din cykelskærm bør du gøre følgende:

  1. Start ved at montere din forskærm i et hul, der sidder øverst på forgaflen på forhjulet. Du skal bruge en skrue og sørge for, at forskærmen sidder godt fast.
  2. Det er vigtigt, at skærmen følger dækkets form. Er det ikke tilfældet, kan du justere højden på forskærmen, indtil den har den rette facon.
  3. Nu sidder din skærm fast, men den kan godt vippe lidt. Derfor skruer du dine skærmstiver fast i to små huller nederst på forgaflen.
  4. Den samme rutine gør sig gældende ved baghjulet. Her skal du først afmontere baghjulet og fjerne cykelbremsen, hvis forskærmene ikke allerede er monteret på.
  5. For at justere cykelskærmen på baghjulet skal du ændre ved skruerne, der sidder ved de lange stiver på stellet.
  6. Har du strammet til og tilpasset skærm på for- og baghjul? Så er din cykel klar!


Et godt tip: Afstanden mellem cykelskærm og dæk skal være lige stort hele vejen rundt. Jo tættere cykelskærmen er på hjulet, jo bedre afskærmer den for mudder og andet snavs.

Indhold i videoguiden:
00:00 - 00:37: Introduktion til skærmsæt
00:38 - 01:18: Justering af skærmen på forhjulet
01:19 - 02:26: Justering af skærmen på baghjulet

Find det bedste cykeludstyr til din familie på føtex.dk

Hvad er en god cykel, hvis du ikke har det nødvendige cykeludstyr? Det er for eksempel vigtigt at beskytte dig og din familie med solide cykelhjelme. Ligeledes er udstyr som cykellygter og cykellåse også relevante. Find det hele her hos føtex.dk.