Lær at montere en cykelkurv - både foran og bag på cyklen

En cykelkurv er et genialt redskab til at transportere varer på din cykel. Hos føtex.dk har vi lavet en guide til dig, der selv ønsker at montere en cykelkurv på din cykel.

Der er forskellige modeller, hvor nogle kan klikkes af din cykel og bruges som indkøbskurv, og andre sidder boltret fast. Der er fordele og ulemper ved dem alle. Den mest nævneværdige fordel ved de fastmonterede cykelkurve er, at de kan bære mere vægt.

Sådan monterer du en cykelkurv på bagagebæret

Skal du have en cykelkurv monteret på din bagagebære, er det hurtigt klaret.

 • Du sætter din cykelkurv på bagagebæren, og dernæst fører du beslagene ind under kurven. Her kan du se hullerne til skruerne, og igennem dem skruer du din cykelkurv fast.

 • Der er intet styr eller noget andet, du skal fjerne først, så det er let som en leg.

 • Når din cykelkurv sidder solidt bag på din cykel, er du færdig med det projekt.

 

Sådan monterer du en cykelkurv foran på cyklen

Med det rigtige værktøj er det nemt at montere en cykelkurv!

 • Start med at skrue cykelstyret af. På en damecykel er der som regel en skrue foroven med en lodret skrue. Løsn den og hiv styret af. 

 • Der sidder en stor møtrik på stangen, hvor styret sad. Skru den af. Her skal beslaget til kurven nemlig sidde.

 • Skru beslaget på og møtrikken oven på. Møtrikken skal du skrue fast men uden at stramme, så du kan justere beslaget. Derefter kan du sætte styret på igen, mens du er bevidst om, at kabler hverken bøjer eller bliver klemt.

 • Du skal nu stramme møtrikken. Den skal ikke være for stram, den skal være lige tilpas, så du kan bevæge styret fra side til side uden problemer, mens beslaget sidder lige og styrepinden kan bevæges uden slør. 

 • Nu skal du blot sætte din kurv på beslaget og skrue den fast. 

 • Kurven sidder nu, hvor den skal, men den skal lige have lidt ekstra hjælp. En forhjulsstiver sætter nede på forgaflen, hvor du skruer den ind i små huller - de skulle være nemme at finde. 

 • Sørg for at kurven sidder godt fast både i beslaget og stiveren. Kurven skal være vandret, og hvis den ikke er det, justerer du den bare i beslaget. Kurven skal strammes godt til især i beslaget.
   

Du er nu klar til at tage på indkøb og cykle hjem med dine varer i kurven.

Indhold i videoguiden:
00:00 - 01:07: Introduktion til montering af cykelkurve og de forskellige modeller
01:08 - 06:57: Montering af fastmonteret front kurv
06:58 - 08:01: Montering af fastmonteret cykelkurv til bagagebæret
08:02 - 09:26: Montering af cykelkurv med Quick Release foran
09:27 - 09:41: Montering af cykelkurv til bagagebære uden beslag

Find alt dit cykeludstyr på føtex.dk

På føtex.dk finder du et stort udvalg af godt udstyr til cyklen. Vores sortiment byder bl.a. på essentielt tilbehør som smarte cykelhjelme, stærke cykellåse og gode cykellygter. Gå på opdagelse her og køb online i dag!